STJERNEHELGA 2024

Alta, 19. - 20. oktober

For tredje gang arrangerte vi Stjernehelga, og med rekordstor deltagelse ble en fantastisk helg.

En helg i midten av oktober har de siste årene utviklet seg til å bli ett av årets absolutt høydepunkt. Stjernehelga er en aktivitetshelg for mennesker med funksjonsnedsettelse, og vi inviterer inn fra hele Finnmark.

Første gang vi arrangerte dette var i 2022, og rett i overkant av 20 personer deltok. Det tallet økte i 2023, og i år var det over 70 ivrige deltakere med på Stjernehelga. 

Daglig leder i Finnmark Fotballkrets, Roger Finjord, er fornøyd med helga: 

– Jeg gleder meg altså så utrolig mye til Stjernehelga, det har blitt mitt absolutte høydepunkt i året. Den gleden og engasjementet de viser er helt enestående, og den varmen og kjærligheten er utrolig fin. Også er det veldig givende å kunne gi de en slik helg, hvor de bare kan være seg selv 100% og får være litt superstjerne for en helg.

I år var det fotball, dans, vollyball og turn som stod på aktivitetsprogrammet, og vi må rette en stor takk til Alta IF damelaget, Alta Vollyballklubb, Alta Turnforening og Alta Swingklubb, som stilte med instruktører. I tillegg til disse aktivitetene var det som vanlig felles lagbilde, dans/sang, parade på Alta IF kamp, og den store banketten, med god mat og underholdning. 

Helgen blir også brukt til å gjennomføre ett fagforum for ledsagere, foresatte, klubbledere osv. Her blir det diskutert hvordan man resten av året kan sørge for aktivteter for mennesker med funksjonsnedsettelse, også på de litt mindre plassene. 

Og med det er det ikke annet å gjøre en å håpe at alle hadde en flott helg, også håper vi alle kommer tilbake til neste år, gjerne ta med en ekstra venn. Vi gleder oss i hvert fall!

SAMARBEIDSPARTNERE:

«Lys mellom husan» er et fireårig prosjekt ledet av Finnmark fotballkrets og skal ut til alle kommuner i Finnmark. Konseptet bygger på Jakten på bolyst-prosjektet som ble avsluttet i 2021 og skal inspirere til mer frivillighet og økt aktivitet. Prosjektet er helårlig og skal ut med to dagsarrangementer i hver kommune – et for samfunn og et for fotball. I tillegg vil det bli flere aktiviteter gjennom årene i hver enkelt kommune, blant annet en inspirasjonskveld for frivilligheten.

ET PROSJEKT I REGI FINNMARK FOTBALLKRETS